Drypvanding - gode råd

Skyl drypslangerne regelmæssigt!!
Drypslanger bør gennemskylles regelmæssigt for at fjerne ophobet snavs, hvis slangerne skylles flere gange om ugen er det tilstrækkeligt at skylle med lavt tryk som dog skal være højere end normalt vandingstryk; men hvis skylning sker med længere mellemrum kan der være behov for at skylle med betydeligt højere tryk for at kunne fjerne "fastgroet" snavs.

Biofilm – slim på slangerne
Naturligt forekommende bakterier i vandet sætter sig på indersiden af slangerne, hvor de danne et tyndt slimet lag, som kaldes biofilm, denne slimede film kan danne grobund for andre og mere farlige bakterier. Alt efter forholdene viser biofilmen sig som et gult eller rødbrunt slimlag. Biofilmen trives bedst i vand med en temperatur på mellem 20 og 50 ºC, hvilket jo er en meget almindelig temperatur på vand i et væksthus, lav vandhastighed og hyppig re-cirkulering er andre årsager til dannelse af biofilmen.

Montagetips
Skyl altid alle slanger grundigt igennem inden ibrugtagning af anlæg!

Spræl i slanger
Husk altid at skylle alle slange igennem inden et nyt eller modificeret anlæg tages i brugRengør PVC-rør inden limningFor en sikkerhedsskyld lad limen gennemtørre inden brug, regn som en tommelfingerregel med en tørretid på 1 time pr. atmosfære arbejdstryk.